ihanparhaat.blogspot.fi: Paras punkkikarkote koiralle - osa 2: sk-collietIhan Parhaat Blogi

Sivut

04 toukokuuta, 2018

Paras punkkikarkote koiralle - osa 2: sk-colliet


*sisältää mainoslinkkejä.



Tein aimmin kyselyn shelteillä käytettävistä punkkikarkotteista ja niiden toimivuudesta (juttu täällä). Koska omat koirani, sk-collie ja sheltti siis, tuntuvat keräävän punkkeja ihan eri määriä, ajattelin että on kiva verrata vaikuttaako koiran rotu niillä käytettyihin karkotteisiin ja kokemuksiin karkotteiden tehosta. Niinpä toteutin kyselyn lähes samanlaisena sk-collieiden omistajille. Kysely tehtiin Sileäkarvaiset colliet nimisessä FB-ryhmässä. Sivulla alimpana on kerrottu kyselystä tarkemmin. Vastauksia käyttökokemuksista kertyi yli sataviisikymmentä. Tässä kyselyn tulokset laskettuna yhteen. Eroja eri rotujen omistajien kokemuksissa näyttäisi äkkiä katsoen olevan jonkin verran, mutta pitää vertailla näitä myöhemmin tarkemmin.



Suosituimmat punkkikarkotteet sk-collieilla


Alla lista karkotteista, joita vastaajat olivat käyttäneet sk collieilla. Karkotteen perässä oleva luku kertoo monellako sk colliella karkotteen on ilmoitettu olleen käytössä. Toinen luku kertoo siitä, moniko ilmoitti karkotteella olleen haittavaikutuksia. Kolmas luku kertoo sen, että moniko vastaaja kommentoi, että karkote ei ole tehonnut toivotusti, vaan punkkeja on ollut koiralla siitä huolimatta.  Vastaajien kommentit haittavaikutuksista ja toimimattomuudesta on listattu alemmas erikseen.
Yhteensä vastauksia kertyi 156 käyttökokemuksesta.

Liuokset - 67 käyttökokemusta


Bayvantic liuos *  35 - 0 - 1
Exspot liuos * 10 - 0 - 0
Frontline liuos * 9 - 0 - 0
Effipro liuos * 9 - 0 - 0
Fyberix liuos * 4 - 0 - 0


*****


Tabletit - 48 käyttökokemusta


Pannat - 25 käyttökokemusta


Scalibor-panta * 15 - 1 - 0
Seresto panta * 10 - 0 - 0



*****

Muut - 16 käyttökokemusta


Valkosipuli rouhe 7 - 0 - 1
Fixodida Zx  4 - 0 - 1
Garlic valkosipulitbl 3 - 0 - 0
Dogman Professional elektroninen punkkivahti 1 - 0 - 0
Homeopaattinen punkkikarkoite 1 - 0 - 0



Kokemuksia karkotteiden haittavaikutuksista ja toimimattomuudesta

Muista kuin alla luetelluista ei tullut mainintoja lainkaan haittavaiktuksista tai toimimattomuudesta.

Maininnat Bravecton haittavaikutuksista tai toimimattomuudesta


-Ei käy meille jolla krooninen suolistotulehdus
-Eläviä punkkeja löyty kotoa ku tipahtelivat turkista ennen kiinnittymistä :/



Maininnat Bayvanticikin haittavaikutuksista tai toimimattomuudesta


-Ollut silti yksittäisiä punkkeja



Maininnat Scalibor pannan haittavaikutuksista tai toimimattomuudesta


-Lisääntynyt ja häiritsevä karvanlähtö erityisesti kaulan/kauluksen lähettyviltä



Maininnat Fixodida Zx:n haittavaikutuksista tai toimimattomuudesta


-Täysin toimimaton lounaisrannikolla isommallakin annostuksella. 
😭
-



Miten kysely tehtiin


Kysely tehtiin Sileäkarvaiset colliet nimisessä FB-ryhmässä allaolevan julkaisun avulla. Vastauksia kerättiin 26.4.-4.5.2018.

**************
Täällä oli jo hyvää keskustelua punkkien häätämisestä koirista, mutta laitetaan vielä uusi lyhyt kysely, niin saadaan vielä paremmin tietoa paljonko mitäkin karkoitetta käytetään ja millaisin tuloksin.

Tein saman tyyppisen kyselyn shelttiryhmässä (lisätiedot tuolla: https://ihanparhaat.blogspot.fi/2018/04/punkkikarkote.html).

Kiinnostaisi tietää käytetäänkö nahkoilla samoja keinoja, kun ainakin omissa (kotona nahka ja sheltti siis) on iso ero paljonko punkkeja keräävät.

******
Tehdään siis (täysin epätieteellinen) lista sk-collieilla käytetyistä punkkikarkoitteista ja niiden käytössä ilmenneistä haittavaikutuksista tai tehottomuuksista. Tämä siis koskee kaikkia torjuntakeinoja, niin liuoksia, huiveja, pantoja kuin tablettejakin. Katsotaan löydettaisiinkö näin kootusti tiedot toimivista ja mahdollisimman harvalle haittavaikutuksia aiheuttavista keinoista.

Ohjeita:

-Jos käyttämääsi tuotetta ei ole valmiiksi ketjussa, lisää se omana kommenttinaan.
-Jos käyttämäsi punkkikarkoite on jo listattu, tykkää kommentista, jossa se on mainittu. Jos olet käyttänyt sitä usealle nahkalle, tykkää kommentista ja lisäksi vastaa kommenttiin kertomalla koirien määrä (pelkkä numero riittää, niin lista on helppolukuinen). Yhdestä koirasta siis pelkkä tykkäys ja kahdesta tykkäys ja vastaus "2". 
-Jos olet eri vuosina käyttänyt eri karkotteita, voit tykätä kaikista käytetyistä vaihtoehdoista. 
-Jos olet havainnut haittavaikutuksia jonkin karkoitteen käytössä, vastaa kommenttiin, jossa ko. aine mainitaan ja kerro millaisia haittavaikutuksia on ilmennyt.
-Oletus on, että käytetty karkoite on toiminut ja sitä ei tarvitse kommentoida. Sen sijaan jos olet todennut jonkin punkkikarkoitteen toimimattomaksi, eli punkkeja on ollut käytetystä aineesta tai keinosta huolimatta, vastaa kommenttiin jossa ko. aine/keino mainitaan.
-Olisi hyvä jos kaikki muu keskustelu käytäisiin muissa erillisissä ketjuissa, esim. niissä joita ryhmässä on näistä punkkien karkoitus keinoista, niin tämä pysyisi mahdollisimman selkeänä :)

Kiitos kaikille jotka vastaavat (ja jaksoivat lukea ohjeet :)).
************


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti