ihanparhaat.blogspot.fi: Sinkkiä koiralle - Asiaa koirien lisäravinteista Ihan Parhaat Blogi

Sivut

25 toukokuuta, 2018

Sinkkiä koiralle - Asiaa koirien lisäravinteista


Koirien lisäravinteiden tarpeita tulee tarkistettua aika harvoin. Yleensä silloin, kun ruokintaan syystä tai toisesta tulee muutoksia. Lähes aina on ehtinyt unohtua, että mitkä ne suositellut määrät eri ravinteista tai vitamiineista olivatkaan. Kokoan tähän blogiin pikkuhiljaa tiedot koirien eri lisäravinteista, niiden tarpeesta ja hyvistä valmistevaihtoehdoista. Lähinnä itselle muistilistaksi ja tarvittaessa linkitettäväksi koiraihmisille, jotka niitä miettivät. Ensimmäisenä juttua sinkistä.

Biotin Forte rae on ennemmin jauhetta kuin rakeita
Biotin Forte "rae" 

Sinkin tarve koiralla


Sinkin tarpeeksi on useammassa lähteessä  koirille määritelty 2mg/elopainokilo/pvä.
(Elopaino= elävän eläimen massa)
Yksi hyvä sivusto, jolla on kerrottu mihin ja paljonko koira sinkkiä tarvitsee, löytyy tuolta. Yleisimmin lisäsinkin antamiseen tunnutaan havahtuvan, kun halutaan parantaa koiran ihon tai turkin kuntoa.


Jos koira syö kuivamuonaa, kannattaa katsoa paljonko koira saa siitä sinkkiä. Monilla merkeillä se on noin puolet yllä mainitusta tarpeesta. Osalla vähän enemmän ja osalla vähemmän.


Lisättävän sinkin tarve omilla koirillani


Riemu: Koiran paino 5,5 kg eli sinkin tarve on 11 mg/pv. Tällä hetkellä käytetystä kuivamuonasta koira saa n. 5mg/pv, eli tarvitsee lisäystä 6 mg/pv.

Zin: Koiran paino 26 kg eli sinkin tarve on 52 mg/pv. Tällä hetkellä käytetystä kuivamuonasta koira saa n. 23 mg/pv , eli tarvitsee lisäystä 29 mg/pv.


Hyviä sinkkivaihtoehtoja koirille


Tässä valmisteet joista olen löytänyt suosituksia ja itsekin käyttänyt. (Jos joku tietää hinta/laatusuhteeltaan hyvän vaihtoehdon, laitathan kommenttia, kiitos!)



Vidan vahva *


Valmisteen  yksi tabletti sisältää 4 mg B6-vitamiinia ja 30 mg sinkkiä. Pakkauksessa 120 tbl.
Riittoisuus esimerkiksi  noin 25kg painavalle koiralle, joka syö kuivanmuonaa ja saa siitä osan sinkistä, on noin neljä kuukautta.
5kg painavalle koiralle purkista riittää, jopa pariksi vuodeksi. Sama valmiste käy kätevästi omistajallekkin.


Biotin Forte rae (jauhe)


1g jauhetta sis 27mg sinkkiä. 1g on suunnilleen 1ml =maustemitallinen. Tätä voi olla vaikea annostella pienemmille koirille, mutta tämä on edullinen valmiste keskikokoisille ja isoille koirille.  Pakkauksen koko on 600g. Riittoisuus yhdelle n. 25 kg koiralle, joka syö kuivanmuonaa ja saa siitä osan sinkistä, on noin 20 kuukautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti