ihanparhaat.blogspot.fi: Riemun luonnetestiIhan Parhaat Blogi

Sivut

22 syyskuuta, 2018

Riemun luonnetesti


Riemu kävi luonnetestissä elokuun lopussa. Testi oli tuomarin sanoin "melkoista menoa ja meteliä". Tässä heti alkuun video luonnetestistä







Riemun tulos vielä kohdittain alla, verrattuna shelttien LT-ihanneprofiiliin. Punaisella ovat Riemun saamat arviot, silloin kun ne eroavat ihanneprofiilista. Vihreät merkit tarkoittavat, että saatu arvio on täsmännyt ihanneprofiiliin.


Riemun pisteet vs. shelttien ihanneprofiili



Luonnetesti sujui aikalailla odotetusti, mutta tuli siellä uuttakin tietoa koirasta.

Lähtötilanne oli se, että kun hain Riemun autolta testipaikkaan, luuli Riemu selvästi, että ollaan menossa esim. treenaamaan. Tultiinhan isolle kentälle ja harvoin niillä käydään vain seisoskelemassa. Tämä näkyy korkeahkoina kierroksina testin alkupuolella ja  rauhattomuutena. 

Riemu tuntui ottavan testissä täyden ilon irti tilanteesta, jossa kukaan ei kieltänyt haukkumista. 
Hyökkäyksiin Riemu reagoi testissä siinä mielessä yllättävästi, että oli menossa heti hyökkäyksen jälkeen tuomarin luo ilman epäilyksiä. En olettanut sen välttämättä olevan niin luottavainen. 

Ajattelin Riemun myös voivan säikähtää asioita enemmän ja sitä kautta esim tempovan hieman hihnassa, mutta Riemu tyytyi aika pieniin väistöliikkeisiin ja jäi sitten johonkin lähelleni haukkumaan. 

Pimeässä huoneessa Riemu liikkui ymmärtääkseni ihan reippaasti, jossain kohtaa tuomari sanoi siellä jotain sen suuntaista että "ai tuostakin raosta mahtui", en tiedä mistä pieni koira pujotteli. Riemu ei sinänsä tuntunut etsivän minua, vaan kävi ihan jaloissakin ja jatkoi matkaa. 

Mielenkiintoinen testi kaikenkaikkiaan. Zin kävi täsmälleen samoilla tuomareilla testissä muutama vuosi aiemmin, joten koirien tuloksia on keskenäänkin kiva vertailla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti